ALTERNATIVE 1, 2 I 3

Na simpozijumu 1957. godine prisustvovali su neki od najvećih umova tog vremena. Došli su do zaključka da će do 2000. godine ili ubrzo nakon toga zaista doći do samouništenja Zemlje zbog rasta stanovništva i čovekovog iskorištavanja okoliša.

Tajnom izvršnom naredbom predsenika Eisenhowera naučnici Društva JASON dobili su zadatak da prouče ovaj scenario i da na temelju svojih otkrića predlože rešenja. Društvo JASON potvrdilo je zaključke naučnika i dalo 3 preporuke zvane ALTERNATIVE 1, 2 i 3.

Alternativa 1 bila je da se nuklearnim oružjem probiju rupe u stratosferi kroz koje bi toplina i zagađenje mogli izlaziti u svemir. Nakon toga bi izmenili ljudske kulture: od eksploatacijskih do kulture zaštite okoliša. Zaključeno je da od 3 alternative ova ima najmanju verovatnoću za uspeh zbog čovekove urođene prirode i dodatne štete koju bi uzrokovale same nuklearne eksplozije.

Alternativa 2 bila je gradnja ogromne mreže podzemnih gradova i tunela u kojima bi preživeli izabrani predstavnici svih kultura i zanimanja i osigurali opstanak ljudske vrste. Ostatak čovečanstva bio bi ostavljen na površini planete da se sam bori za svoj život. Znamo da su ti objekti izgrađeni i da spremno čekaju malobrojne izabrane kada oni budu obavešteni.

Alternativa 3 je da se iskoriste vanzemaljska i konvencionalna tehnologija tako da malobrojni izabrani mogu napustiti Zemlju i osnovati kolonije u svemiru. Mesec je, pod kodnim imenom ADAM, bio primarni kandidat, a nakon njega Mars, pod kodnim imenom EVA. Danas postoje baze i na Mesecu i na Marsu.

Kao mere za dobijanje na vremenu, sve 3 alternative uključuju kontrolu rađanja, sterilizaciju i oslobađanje smrtonosnih mikroorganizama sa ciljem kontrole ili usporavanja rasta stanovništva. AIDS je samo jedan od rezultata ovih planova. Budući da broj stanovnika treba smanjiti i dovesti pod kontrolu, Elita je odlučila da je od najboljeg interesa za ljudsku vrstu da se rešimo nepoželjnih elemenata našeg društva. Među ciljnim populacijama bili su crnci, hispanoamerikanci i homoseksualci. Združeno američko i sovjetsko vođstvo je odbacilo Alternativu 1, ali je naredilo praktično istovremeno početak radova na Alternativama 2 i 3.

Godine 1959. korporacija Rand bila je domaćin Simpozijuma o dubokoj podzemnoj gradnji. U izveštaju simpozijuma nalaze se fotografije i opisi strojeva koji su mogli bušiti tunel prečnika 15 metara brzinom od 1,5 metara na sat. Takođe su prikazane slike ogromnih tunela i podzemnih komora koje sadrže nešto poput kompleksa građevina, a možda čak i gradova.Нема коментара:

Постави коментар