AZEALIA BANKS - DEKODIRANJE SPOTA "YUNG RAPUNXEL"

Iako možda još nije toliko popularna na svetskom nivou, njena muzika je s modernim urbanim zvukom i prilično sirovim izražajem vrlo brzo došla u "mainstream". Čim izdate prvi album za "Interscope Records" (izdavačka kuća Madonne, Will.i.ama, Lady Gage, Lane del Rey…), jasno je da nešto morate dati zauzvrat.

Mlada Amerikanka iz New Yorka tako je probila led hitom "212", a u javnosti se pojavila nakon okršaja s poznatim producentom Munchijem koji joj je javno preko Twittera poručio: "Budi lutka na koncima i kuja od sada nekom drugom", na što mu je Azealia odgovorila: "Munchi misli da sam u Iluminatima - i ne šalim se". Medijski propraćen okršaj nastavio se njegovim komentarom: "Da, mislim da si u Iluminatima. Gladna za slavom i uspehom, portetirajući okultne naznake na svakom koraku, ne činiš ništa da te se ne bi s njima povezivalo. Danas je to "hype", jebena muzika."

Svega godinu nakon njihovog sukoba, Azealia izdaje singl "Yung Rapunxel" i daje pravo na takve tvrdnje. Možda je pretenciozno tvrditi da je u Iluminatima ili nekom sličnom društvu, ali svakako igra ulogu u promociji agende i simbolizma. Mnogi skeptici govore da je u pitanju namerno "dizanje" publike koja živi na "teorijama zavere", međutim, kada se već desetak godina ulažu milioni u takvu promociju, uz vrlo inteligentan plasman okultne simbolike, vredi se barem zapitati šta je u pozadini.

Inače, Rapunxel označava "Rapunzel" - princezu zatočenu u kuli, s dugom kosom koju koristi za svog princa. Kakve to ima veze sa spotom, teško je utvrditi. Pa, počnimo sa simbolikom.

Sova ("Minerval") izlazi iz trećeg oka - simbolizuje "lutku na koncima", zarobljenu svest

Azealia jaše bika (muški simbol) uz polumesec iznad (ženski simbol) - sve predstavlja prezentaciju seksualne magije uz žensku dominaciju

Gutanje pilule, u ovom slučaju okultne agende u muzici

Piramida, oko, sove… sve već poznati simboli

Policijska represija uz neefikasan izraz bunta

Azealia se predaje pred policijom jer nije dostojna voditi revoluciju

No Comment o.O
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Нема коментара:

Постави коментар