BRITNEY SPEARS - DEKODIRANJE SPOTA "WORK BITCH"

"Work Bitch" je još jedan deo plejade promocije zloglasnog MK-Ultra programa. 

U samom videu Britney je preuzela ulogu robovlasnika koji agresivno upravlja vlastitom radnom snagom, što je zapravo alegorija na njen život. Pesmu peva britanskim naglaskom što ukazuje na crticu tokom njenog psihičkog sloma iz 2008. godine kada su doktori dijagnostikovali poremećaj ličnosti i višestruke ličnosti, od kojih je jedna bila dominantna uz britanski naglasak. Upravo je fragmentiranje ličnosti jedna od glavnih osnova MK-Ultra programiranja.

U ovom spotu se uloga značajno menja, što ukazuje na alegoriju.


Britney u spotu upravlja "Beta Kitten" robovima (koji čak nose i mačije uši), te ih bičuje i naziva kujama.


Zatim, tu je prizor izokrenute piramide i Britney kako s pozicije energetske moći upravlja robovima na uzici. Piramida je izokrenuta čisto da bi se znalo da je i Britney na dnu hranidbenog lanca.

Interesantno je kako je Britney za Fox izjavila da otkako je postala majka više ne želi ovako seksualno nabijene uloge u spotovima, no producenti je na takve stvari prisiljavaju. Ovo je prvi video u kojem je mogla maknuti određene scene. "Pokazala sam daleko više tela nego što je to prikazano u spotu. Obrisala sam pola videa jer sam majka. Teško je biti majka i pop zvezda paralelno", rekla je Spears i dodala kako bi u idealnom svetu imala potpuno drugačiji imidž, ali je ovako radi PR-a nagovorena na seks umesto plesnih scena.


Na kraju spota robovi odlaze u pustinju i eksplodiraju, što prezentira fragmentiranje ličnosti u više različitih uloga.

Spears je tako u proteklih par godina postala najveći promoter ovih programa, pa ne sumnjamo da ovo nije kraj.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Нема коментара:

Постави коментар