LADY GAGA - DEKODIRANJE SPOTA "ALEJANDRO"

Video spot čiji sadržaj i otvorena iluminatsko-luciferijanska (satanistička) simbolika zavređuje posebnu pažnju, jeste video spot za pesmu "Alejandro". Naravno da se nećemo upuštati u analizu celokupnog video spota jer bi takav poduhvat zahtevao mnogo prostora, već ćemo nastojati da ukažemo na neke najznačajnije "momente".

Video spot za pesmu "Alejandro", kao što uostalom i sami možete da primetite, započinje prikazom slike totalitarnog društva budućnosti, gde su simbolično prikazani "robovi" (moguće kontrole uma) koji sa stilizovanim okovima u obliku piramide i pentagarama (dakle okultna simbolika) poprilično ujednačeno i, čini se, dirigovano marširaju napred.


Naravno da oštrom oku pažljivog posmatrača neće promaći jasni piramidalni oblici koji se nalaze sa leve i desne strane "robova" i koji na nesumnjiv način već na samom početku stavljaju do znanja da je izvesno da su Iluminati stavili svoj potpis i na ovo medijsko ostvarenje. Posebno je zanimljivo to što ovi robovi marširaju u mraku i da ih otpozadi obasjava jasna svetlost. Dakle, identična svetlost ovoj smo mogli da primetimo u gotovo svakom spotu tragično nastradalog roba Iluminata, pevača Majkla Džeksona. Da li je to možda ista ona svetlost (zabranjenog, okultnog znanja) kojom lucifer obasjava zemaljski svet mraka, neznanja i neprosvetljenosti?

Treba primetiti i to da celokupna fabula spota simbolično oživljava ikonografiju mračnog, nacističkog miljea, inače omiljene iluminatske predstave idealnog totalitarnog i potpuno kontrolisanog društva budućnosti, na čije su uspostavljanje, uzgred budi rečeno, presudno uticali u Nemačkoj 30-ih godina 20. veka.

Lady Gaga je u ovom video spotu predstavljena dvojako. Prvo, vidimo je kao ženu u crnom koja suvereno sedi na stilizovanom tronu na uzvišenju, dok se ispod nje nalaze isti oni "robovi" s početka video spota. Ta slika mogla bi simbolično da predstavlja vlast i nadmoć Iluminata nad ostatkom porobljenog, robovskog sveta. Verovatno da se sada pitate zašto i ovu scenu povezujemo sa Iluminatima? Pa zbog okulara koje ova pevačica stavlja na oči, i jasno otkrivanje samo jednog "svevidećeg" oka, a verujem da dobro znate o čijoj simbolici je reč. 


Ipak, ostaje nepoznanica da li Gaga na glavi nosi krunu crne boje ili se možda ipak radi o stilizovanim cevima, tačnije sondama koje direktno ulaze u glavu, tačnije mozak popularne pevačice, što ponovo ukazuje na njenu podložnost programu kontrole uma.


Nešto kasnije, u drugom delu spota, Lady Gaga je predstavljena kao sveštenica u beloj odori sa obrnutim krstom, kada u jednom trenutku ponovo, ovog puta desnom rukom, prekriva oko što, ukoliko se uzme u obzir čitava fabula spota, simbolično pokazuje kog "boga" zastupa i za čiju milost u jednom trenutku moli dižući obe ruke ka nebu. Nešto kasnije skidanje bele odore i simbolično orgijanje sa gomilom muškaraca koji je opkoljavaju, predstavlja svakako deo neizostavne ikonografije koja se, inače, (uz ritualno žrtvovanje i prolivanje krvi) upražnjava u mračnim iluminatskim ritualima najposvećenijih članova, o čemu je i pisala bivša pripadnica ovog reda, Svali, u njenoj autorskoj knjizi "Breaking the chain: Breaking Free of Cult Programming"

Toliko o ovom spotu i njegovoj simbolici i značenju. Pametnome i više nego dovoljno, složićemo se.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Нема коментара:

Постави коментар