LADY GAGA - DEKODIRANJE SPOTA "G.U.Y."

Radnja počinje slikom palog anđela (ili boginje ljubavi iz grčke mitologije) koja je na smrt probodena strelom. Oko nje grupa pohlepnih biznismena, potencijalno njenih ubica, grabi se za novac, ne obazirući se na nju.
  

Smrtno ranjeni anđeo nekako dolazi do svog doma, koji je zapravo zamak Vilijema Rendolfa Harsta (William Randolph Hearst), novinarskog tajkuna, jednog od najmoćnijih i najbogatijih ljudi u Americi, koji je, uzgred, bio inspiracija za "Građanina Kejna". Ovaj zamak je mesto gde se često sastaju holivudske zvezde i politička elita, kombinacija zabave i okultizma. Harstova izdavačka kuća je svojevremeno publikovala Satansku Bibliju Šandora La Veja (1969) i kasnije La Vejevu drugu knjigu "Satanski rituali" (1972). Harst je mason visokog stepena. Pomenuti zamak obiluje mitološkim prikazima i artefaktima iz Egipta, Bliskog i Srednjeg Istoka.
  

Zakarabuljeni čuvari uvode anđela u dvorac. Tu počinje numera "Venus" (Venera, jutarnja zvezda, asocijacija na Lucifera). Dok čuvari unose anđela, na podu se vidi osmokraka zvezda boginje Ištar. Simbolika Lucifer-Venera-Ištar izgleda je veoma važna u okultnim krugovima. 


Ranjenog anđela polažu među aranžirano cveće i Monarhove leptire. Da li je to poruka da se Gagina smrt i novorođenje dešava kroz program Monarh za kontrolu uma? 


Nakon rituala, Gaga se ponovo rađa i pozdravlja Himerosa (poznatog još kao Eros), ovoga puta kao simbol seksualnosti i požude. Ovo je zasigurno način na koji okultna elita osvaja publiku ubacivanjem snažnih asocijacija na "ljubav" i seks. U ovoj sceni, Gagina glava nalazi se na radu od lego kocki, koji pokazuje kako je zapravo Gagina ličnost potpuno veštačka, a ona unutra prazna. 

Takođe se može zapaziti scena sa lego kockama u obliku zagrižene jabuke, što u okultnoj simbolici predstavlja slobodu i "spasenje" koje je Lucifer podario čovečanstvu, učinivši ih bogovima.


I dok Gagino novorođenje obiluje scenama "ljubavi", sprema se majstorski plan osvete. Gaga ulazi u prostoriju u kojoj se nalaze četiri groba, povezana na kompjuter. Iz tih grobova vaskrsavaju "Isus", Gandi i Majkl Džekson. o.O 


Sestre sa stilizovanim rogovima ubrizgavaju krv u svakog zombija, uključujući new age "Isusa". "Sestre" zatim prilaze mašini za kloniranje i proizvode klonove u crnom. U međuvremenu Gaga i društvo uživaju u "seksi" plesu. Kad se armija klonova popunila, "bele" scene se završavaju i opet dominira crno. Naoružana samostrelom, Gaga kreće da se osveti biznismenima koji su je ranili na početku. Krila od gavrana na njenoj glavi predstavljaju znamenje mrtvih.
Na kraju spota na hiljade bezumnih jednoličnih klonova napuštaju zamak i odlaze u svet. Ovako okultna elita vidi potrošače popularne kulture - kao gomilu tupoglavih klonova koji postupaju kako im se sugeriše. Oni izlaze iz Harstovog zamka, što ukazuje da su proizvedeni od strane okultne elite. 


Gaginu priču možemo sumirati ovako. Ona je žrtva pohlepnih biznismena koji su se obogatili na njen račun. Zatim je ona inicirana unutar holivudske okultne elite, gde je nanovo rođena kao veštačka pohotna plava boginja. Koristeći se religijom novog doba (krv "Isusa", Gandija i Majkla Džeksona), ona je stvorila armiju klonova. Ostaje pitanje da li je osveta "pohlepnim biznismenima" možda poruka o obračunu unutar satanističke elite sa onima koji zbog sopstvenih interesa i pohlepe zanemaruju njihove velike ciljeve o uspostavljanju globalne religije i globalnog poretka.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Нема коментара:

Постави коментар