PODVODNE RUŠEVINE CIVILIZACIJE MU PORED JAPANA

Najjužnije japansko ostrvo Okinawa je bilo središte završne bitke u Drugom svetskom ratu. Pet decenija kasnije, u martu 1995. godine, Okinawa postaje središte nove istorijske drame. Naime, sportski ronilac je odlutao dalje od uobičajenih sigurnih koordinata južno od ostrva. Kroz bistru pacifičku vodu ugledao je veliki kameni objekat na morskom dnu, zarastao u korale. Napravio je nekoliko fotografija kolosalnih kamenih monolita. Sledećeg dana fotografije su se pojavile u najvećim japanskim dnevnim novinama. I polemika je počela; da li je reč o prirodno oblikovanim kamenim blokovima ili nečemu drugom.

Prva fotografija podvodnih kamenih objekata južno od japanskog ostrva Okinawa

Sportski ronioci počinju sa pretragom obližnjih ostrva i morskog dna. Istog leta dolazi se do novog, šokantnog otkrića - ogroman kameni luk. Zahvaljujući jakim podvodnim strujama korali se nisu uspeli uhvatiti na više hiljada godina staru kamenu podlogu. Ovog puta nije bilo sumnje - reč je bila o građevinama nastalim upotrebom alata. Japanska javnost se uzburkala. Da li se radilo o otkriću koje treba da menja koncept ljudske istorije? Naime, poznato je da u poslednjih 12 000 godina nije bilo tektonskih poremećaja većih razmera u okolini japanskih ostrva. Očigledno je, onda, da su kameni blokovi ostaci civilizacije koja je postojala davno pre zvaničnih naučnih tvrdnji.

Fino obrađeni kameni blokovi koji formiraju bočnu stranu piramide sa hramom na vrhu

Pretraga morskog dna se nastavlja. Pre početka jeseni, 1995. godine, pronađene su još tri lokacije sa podvodnim građevinama, hramovima, trgovima, stepenicama, putevima, likovima, itd.

Pravilno obrađene granitne stene, stepenice, vodeni kanali i putevi ukazuju na postojanje razvijene civilizacije pre oko 12 000 godina

Između 1995. i 2005. godine ukupno je pronađeno još osam podvodnih nalazišta na potezu između Japana i Tajvana. Njihove podvodne lokacije variraju - od 7 metara dubine do preko 35 metara. Kameni putevi i raskrsnice povezuju podvodne građevine između malog ostrva Yonaguni i ostrva Kerama i Aguni. Njihova razdaljina je oko 500 kilometara. Da li se na dnu Pacifika nalaze ostaci megalopolisa iz doba pre početka zvanične istorije? Ili je reč o međusobno povezanim manjim gradovima?

Podvodna merenja i analize nedvosmisleno dovode do zaključka o veštačkom poreklu podvodnih građevina

Uklesane stepenice i kameni blokovi koji leže jedni na drugima pod pravim uglom, kružne terase i šestougaoni potporni stubovi, pravilni kameni putevi, samo su potvrđivali tezu da je civilizacija koja ih je gradila raspolagala sa vrlo naprednom tehnologijom.

Polukružne terase na pacifičkom dnu su nekada bile mesto okupljanja pripadnika napredne civilizacije

Geološki dokazi ukazuju na činjenicu da je sa krajem zadnjeg ledenog doba pre 11 500 godina došlo do otapanja velikih količina leda. Na pojedinim mestima planete nivo mora je porastao za oko 100 metara. To je verovatno bio slučaj sa ovim kopnom u blizini današnje japanske obale. Mnogo veća kopnena masa nego što je to današnji Japan bila je delom napredne čovekove civilizacije. Mnoge istorijske legende govore o postojanju majke svih civilizacija u Pacifiku pod nazivom Mu (Lemurija). Između Japana, preko Mikronezije i Polinezije do obala Uskršnjih ostrva, prostirala se kopnena površina sastavljena od niza većih ostrva. Ronjenja tokom 2004. godine su dovela do pronalaska jedne od gigantskih ljudskih glava.

Podvodna kamena glava, pandan kamenim glavama na Uskršnjim ostrvima, kao dokaz o postojanju civilizacije Mu

Šematski prikaz do sada otkrivenih podvodnih građevina koji predstavlja vrh ceremonijalnoog objekta (hram) koji se nalazi na zidinama
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Нема коментара:

Постави коментар