RIHANNA KAO ILUMINATSKA PRINCEZA OKULTNE MULTIPRODUKCIJE
Ova pevačica s Barbadosa ističe se neverovatnim brojem subliminala, simbola i reverzibila, a javnosti je poznata i zbog seksualno eksplicitnog ponašanja u javnosti, kao i premlaćivanja od strane bivšeg dečka Chrisa Browna. Prvi veliki hit bio joj je "Pon de Replay" i već se tu naziru suptilni simboli. Simpatična i jedva punoletna pevačica na drugom albumu kreće stopama Beyoncé, te vrlo rano kombinuje duge, ogledala i dvosmislene stihove, od pesme "SOS" pa do saradnje sa Seanom Paulom na "Break It Off". Kulminacija sledi na najvećem hitu do danas, legendarnoj saradnji sa Jay-Zijem i pesmom "Umbrella". Alhemijski simboli, Bafometi i "Rain Man" označavaju konačnu konverziju u "mainstream" lutku pop industrije.


"Good Girl Gone Bad" logičan je naziv za album, kao i sledeći - "Rated R" (američka oznaka za filmove sa većim brojem eksplicitnog sadržaja). "Russian Roulette" himna je MK-ULTRA programiranja u svakom smislu te reči. Višestruki prelom ličnosti koji završava tragično za Rihannu otvara put prema promociji militarizma u pesmi "Hard".


Sublimirane poruke najočitije su u spotu za "Rude Boy" gde su se tehnike simbola, sugestija i fragmentiranja ličnosti po uzoru na Kanye Westa pokazale i te kako prihvatljivim za publiku i kritiku.


Žezla, trnove krune i demoni zauzeli su "Rockstar 101", a vrlo dobra pesma "Te Amo" snimljena je u "Širom zatvorenih očiju" stilu. Neverovatna multiprodukcija svake godine izbaci po 6-7 singlova i samim tim je broj simboličkih spotova teško i opisiv.


"Only Girl (In The World)" odvija se u nadrealnim svetovima, a najkontroverzniji je "S&M", ali ne samo zbog tematike. Naime, u 38-oj sekundi jedan od kritičara zapisuje na papir "Rihanna - Illuminati princess - slut" (Rihanna - princeza Iluminata - drolja) u par frameova što je donelo optužbe za punokrvnu sublimiranu poruku. Osim te scene tu je i čitav niz eksplicitnih scena koje su u skladu sa imenom pesme.


Za razliku od svojih koleginica, svaki Rihannin album ima i jednu stvarno kvalitetnu pesmu što je ipak izdvaja od čistih promo zvezdica današnjice. Na albumu "Talk That Talk" možemo izdvojiti psihodeličnu narko odu "We Found Love", dualističku "You da One", a šlag na tortu zasigurno je "Where Have You Been". Reptilsko božanstvo izlazi iz Nila i postaje simbol poštovanja plemena i razlog gradnje piramida.
Нема коментара:

Постави коментар