SIRĆE UKLANJA BORE, AKNE I PEGE

Sirće, verovali ili ne, nije korisno samo u kuhinji, već je jedan od najboljih prirodnih kozmetičkih sastojaka koji nam je na raspolaganju. Uz to, sirće je jeftino i lako dostupno. Upotreba sirćeta na vašem licu je sigurna, s obzirom da je to prirodni proizvod. Međutim, ako želite najbolje rezultate, moraćete da ga koristite na pravi način.

Adstringent
Jedna od najpoznatijih kozmetičkih prednosti sirćeta je da je ono izvrstan adstringent. Sirće je prirodni adstringent koji pomaže u zatvaranju pora. Nakon čišćenja lica, nežno ga obrišite tupferom umočenim u jabukovo sirće.


Uklanja osunčani ten
Sirće je takođe poznato kao sredstvo koje uklanja osunčani ten. Ima moć limunske kiseline, pa zbog toga pomaže u uklanjanju boje. Nakon što se vratite sa sunčanja, umočite vatu u sirće i obrišite lice. Možete dodati malo soka od paradajza u sirće kako bi ovo sredstvo bilo što delotvornije.


Leči akne
Sirće je definitivno čistač. Jedna od glavnih koristi sirćeta je uklanjanje akni. S obzirom na to da je sirće citrus po prirodi, ima sposobnost da ubije zarazne bakterije na koži. Pomešajte sirće sa uljem sandalovine i stavite na lice. Ova maska sa sirćetom je izuzetno delotvorna u uklanjanju akni i ožiljaka.


Anti-ejdžing
Upotreba sirćeta na licu takođe ima neka anti-ejdžing svojstva. Sirće može usporiti starenje vaše kože. Pomešajte med i sirće i namažite na vaše lice. Držite 10 minuta i isperite mlakom vodom. To sprečava pojavu bora i staračkih pega.Нема коментара:

Постави коментар