NEKOLIKO SAVETA ZA ZDRAVLJE ZUBA

Dobar efekat daje pranje zuba sa cimetom. Pospe se malo cimeta na četkicu i nakon pranja se usta isperu sa zelenim čajem ili mentom (nanom). Zatim, od morske soli, sode bikarbone i meda. U početku imate osečaj slanosti u ustima, ali ako se dobro isperu usta sa običnom vodom to prođe za par minuta.

Formula je sledeća:

Potrebna je 1 mera morske soli i 1 mera sode bikarbone. Umešati meda toliko da se dobije pasta. Može se dodati i listić majčine dušice ili žalfije ili druge mirođije po izboru. Obavezno dodati malo koloidnog srebra da se sve dobro spoji. Pasta ne peni već je samo potrebno dobro iščetkati zube.

Drugi metod, koji se može kombinovati sa prvim:

Jednostavna zubna pasta može se napraviti od sode bikarbone, biljnog glicerina (onaj bez alkohola, fluorida, hemijskih konzervanasa, ukusa ili boja) i eteričnog ulja, nane, limuna ili komorača. Kao opšte pravilo, uzmite tečnost u odnosu na sodu bikarbonu u razmeri 1:2, dakle 50 ml (4 pune velike kašike) glicerina na 100 ml (8 punih velikih kašika) sode bikarbone. Ovde možete i eksperimentisati. Dodajte 5 kapi eteričnog ulja prema izboru kako biste popravili ukus. Dobro protresite pre upotrebe. Upotrebljavajte štedljivo (vrlo malo na četkicu). Nemojte praviti velike količine da vam ne propadne.
* Zapamtite da je četkica, a ne zubna pasta, ta koja čisti vaše zube! Nije reč toliko o tome sa čime čistite svoje zube, nego koliko dugo i koliko temeljno. Zato vam nikakva pasta za zube nije ni potrebna - dobro ih očistite samo sa toplom vodom i četkicom ili, ako ste u prirodi, izgrickajte grančicu hrasta tako da se vrh rascepka i njome istrljajte zube uzduž kao četkicom. Efekat će biti bolji od svih pasti. Takođe, i srebrna voda čuva, čisti i izbeljuje zube.Нема коментара:

Постави коментар