PRIRODNI LEK PROTIV RAKA NAUČNICE JOHANNE BUDWIG




Milioni ljudi širom sveta boluju i umiru od raka. Prema konvencionalnoj medicini, efikasnog leka nema, samo niz tretmana koji navodno produžuju život, dok istovremeno hrane rak i oslabljuju organizam. Međutim, briljantna naučnica Johanna Budwig razvila je protokol koji leči rak. Jedini "problem" u njemu je što on ne donosi profit. Njene reči su: "Ja imam odgovor na rak, ali američki lekari neće to da slušaju. Oni dolaze, posmatraju moje metode i impresionirani su. Zatim žele da naprave poseban dogovor, tako da protokol mogu poneti kući i zaraditi mnogo novca. Ja to ne želim učiniti i tako sam na crnoj listi u svakoj zemlji."


Put Johanne Budwig

Johanna Budwig nije šarlatanka, ona je nemačka naučnica, 7 puta je nominovana za alternativnu Nobelovu nagradu, bila je kvalifikovana farmakologinja, hemičarka i fizičarka sa doktoratom iz farmaceutske hemije i fizike. Doživela je duboku starost od 95 godina i do kraja života je bila vrlo bistrog uma. Takođe je autorka brojnih knjiga, kao i brojnih naučnih radova i rasprava u kojima je objavila svoje nalaze o izuzetnoj važnosti pravih masnih kiselina i štetnom učinku pogrešnih masti na ljudsko zdravlje. Nakon Drugog svetskog rata, 1951. godine ona postaje viši istraživač u Federalnom zavodu za istraživanje masnoća i počela je da istražuje masti koje se koriste u prehrambenoj industriji. Nije znala da će naići na veoma moćne protivnike. Racionalizacija je završila i ljudi su mogli da priušte sebi malo raskoši, uključujući i masnu hranu. Nemačka prehrambena industrija ubrzano raste. Godina 1952. nije bila prikladno vreme za predstavljanje rezultata koji dokazuju da su trans-masti nezdrave. Mlada, ali moćna industrija margarina kritikuje njena istraživanja, no ona odgovara sa jasnim statistikama.


Johanna nastavlja sa istraživanjima, a glavni fokus ima na korelaciji između zdravlja i hrane, te u tom svetlu nastavlja sa istraživanjima, završava doktorate iz hemije i fizike, te počinje studirati medicinu. Koristi eksperimente na životinjama kako bi pokazala učinke omega 3 na žive organizme i usredsređuje se na razvoj ishrane koja može sprečiti i lečiti, a ne uzrokovati bolesti, te, u pogledu toga, primarno istražuje efekte ove ishrane na rak. Između 1962. i 1970. godine, Johanna postaje pronalazač, te registruje svoje patente širom sveta. Gotovo svi njeni pronalasci su povezani sa njenom uljno-proteinskom ishranom. Međutim, niko od proizvođača ne želi njene patente, jer bi to značilo sukob sa moćnim interesnim grupama. Kako bi isprobala svoje ideje na pacijentima, registruje se kao alternativni terapeut, postiže brojne pozitivne uspehe, ali zbog nedostatka naučnih dokaza ne uspeva da ubedi ostale naučnike.


Imala je vrlo jak i odlučan karakter, nije patila od bilo kojeg oblika "straha od čoveka", stoga ne čudi što je u svoje vreme napala medicinsku industriju zbog pristupa. Održala je i brojne konferencije i, naravno, Centralni komitet za medicinska istraživanja nije bio srećan zbog njenih izjava, što je u konačnici dovelo do pokretanja sudskog postupka protiv nje. Nakon što je sud pregledao dokaze obe strane, predsednik sudskog veća je medicinskim istraživačima rekao da su dokumenti i papiri dr Budwig uverljivi i da će doći do skandala u naučnom svetu, jer će javnost sigurno podržati dr Budwig. I bio je u pravu. Javnost je podržala i još uvek podržava dr Budwig. Ona nije doživela priznanje naučne zajednice, i do dan danas nije sprovedeno nijedno komercijalno finansirano istraživanje o omega 3 masnoćama kao dodatnoj terapiji za rak.


Protokol uljno-proteinske ishrane

Istražujući učinke uljno-proteinske ishrane na rak, otkrila je da su ćelije raka jednostavno ćelije koje nemaju potrebne hranljive materije na molekularnom nivou. Takođe je otkrila da, za razliku od zdravih ljudi, crvene krvne ćelije pacijenata obolelih od raka ne sadrže masni sloj. Ovo otkriće je dovelo do njenog protokola, koji leči sa stopom uspešnosti od 90%. Njena ishrana je nutricionistički bogata, bez aditiva i šećera, bez životinjskih proizvoda, sa izuzetkom skute ili svežeg sira pomešanog sa lanenim uljem. Ova mešavina ulja i proteina daje telu potrebnu hranu koja leči na molekularnom nivou. Tvrdila je da njen protokol može povratiti zdravlje u roku manjem od 3 meseca. Masnoća je rastvorljiva u masti, što znači da je mora obraditi žuč iz jetre i žučne kese. Kad je neko dovoljno bolestan da ima rak, njihova sposobnost za obradu i apsorpciju masti je drastično smanjena. Skuta i sir su bogati sulfuriranima proteinima. Kada se ovi proteini pomešaju sa masnoćom, ona postaje rastvorljiva u vodi i više ne treba pomoć jetre da se apsorbuje u ćelije tela. Stoga metoda dr Budwig zasićuje telo sa omega 3 protivupalnim masnim kiselinama, što je proces koji oksidira stanice i vraća zdravlje na ćelijskom nivou.


Recept

Najpoznatiji deo Budwig protokola je laneno ulje sa sirom ili skutom. Potrebno je organsko hladno ceđeno laneno ulje i organski sir ili skuta koje treba temeljno zajedno pomešati, sve dok se ulje više ne vidi. Odnos je 1 kašika lanenog ulja na 2 kašike skute ili svežeg sira, a preporučuje se ukupno 3 do 6 kašika lanenog ulja na dan. Osim lanenog ulja sa sirom, važno je unositi dovoljno tečnosti, jesti sirovo organsko voće i povrće, orašaste plodove i semenke, boraviti na suncu, umereno šetati po svežem vazduhu i izbegavati stres.
___________________________________________________________________

Ovaj članak služi kako bi predočio posvećenost i verodostojnost rada dr Budwig i u vama probudio znatiželju koja će voditi ka traženju dodatnih informacija. Na internetu se nalaze brojne informacije o samom protokolu, kao i dve knjige koje je napisala dr Budwig - "Rak - problem i rešenje" (knjigu možete naći u literaturi bloga) i "Uljno-proteinska kuvarica".
___________________________________________________________________







Нема коментара:

Постави коментар